عشقی با دوام ایجاد کنید
بسیاری از زوجین تنها به دلیل نداشتن مهارت های ارتباطی از یکدیگر جدا می شوند وگرنه در زمینه مسائل پایه ای از نقاط مشترک خوبی برخوردارند. بنابراین برای هر زوجی الزامی است که این مهارت ها را به خوبی بیاموزد و در خودش نهادینه کند. بهتر است شما و همسرتان به صورت یک پروژه مشترک به فراگیری این مهارت ها بپردازید و در موقعیت های مختلف آنها را تمرین کنید. مهارت هایی مثل گوش دادن فعال، بیان شفاف احساسات و خواسته و پرهیز از این نگرش که همسرم باید یداند من چه می خواهم، درک کردن طرف مقابل و داشتن مهارت همدلی و پرهیز از برچسب زدن به یکدیگر و خواندن با القاب و کلمات زشت برای داشتن یک رابطه رضایت بخش از ضروریات است.
۵) خلاق باشید.
تنوع یکی از نیازهای همه انسان ها در همه سنین است. بهتر است هر چند وقت یکبار با خلاقیت خود تغییری در شیوه زندگیتان به وجود بیاورید و شکل جدیدی از ارتباط با همسرتان را به وجود بیاورید. به جاهای جدید بروید، با جشن کوچکی همسرتان را غافلگیر کنید، گاهی هدیه کوچکی به او بدهید و بالاخره به هر شکلی که می توانید تنوع را وارد رابطه تان کنید. چون زیباترین چیزها به مرور زمان عادی می شوند.
۶) تغییر را بپذیرید.
بپذیرید که هر رابطه ای بالا و پایین دارد. گاهی بهتر و گاهی بدتر. در طول چرخه زندگی و رشد انسان ها ممکن است نوع عشق ورزیدن همسران به یکدیگر تغییر کند. البته با همه این نوسانات، یک رابطه خوب در زن و شوهر احساس دائمی رضایت ایجاد می کند.
آیا میخواهید موثرترین راه برای حفظ آرامش در روز عروسی را بدانید؟ منظم و سازماندهی شده باشید! اگر یک برنامه ریزی درست و حسابس داشته باشید، دچار استرس و حالت عصبی نخواهید شد. شما میدانید که شماره تلفنهای شما کجاست، هر شخصی احتمالاً در حال حاضر کجاست و حدوداً چه زمانی در مراسم حاضر خواهد بود و بسیاری مسائل دیگر. بنابراین چند روز قبل از مراسم عروسی، یک برنامه زمانبندی برای خود ایجاد کنید و مطمئن شوید که آن را مرور و تکمیل نموده و تمام موارد و مسائل لازم برای جشن عروسی را در آن آوردهاید.
ازدواج با مخالفت خانواده ها ممکن است؟
اگر خود شما همسریابیکرده و فرد مورد نظر خود را پیدا کرده اید ولی خانواده ها مخالف شما باشند آیا می توانید خوشبخت باشید؟ نگاه سنگین مادرشوهر یا مادرزن تان وقتی که با اکراه سرسفره عقد ایستاده دلهره آور است. ازدواج با مخالفت خانواده ها یک جنگ بزرگ است که تمامی ندارد.
هیچ چیز در رابطه شما به خودی خود مشکل و مساله نیست جز زخم زبانها، نگاههای تند و تیز یکی از اعضای خانواده، طعنهها و بیتوجهیها در برابر محبتی که تلاش میکنید به همسرتان و خانواده اش نشان بدهید. شما احساس خوشبختی می کنید چون در کنار کسی که دوستش دارید هستید، اما همیشه چیزی روی قلبتان سنگینی میکند. باری که حتی همسرتان هم نمیتواند از روی دوشتان بردارد، چون واقعا مقصر این رفتارها نیست.
مخالفت به جا یا نابجا؟
اگر شما همسریابی می کنید و فرد مورد نظر را پیدا می کنید، به این نتیجه برسید که با این فرد خاص در بیشتر موارد همراه و همدل هستید، در کنارش احساس آرامش میکنید، با هم تناسب دارید و تفاوتهای آشکاری ندارید و او هیچ مشکل و مساله خاص و نامتعارفی ندارد؛ مخالفت خانواده مخالفت نابجایی است. انتخاب شما باید بر مبنای تناسب، دوست داشتن و اهداف مشترک بنا شود و اگر خرده گیری خانواده به موارد پیش پا افتاده است، نشان می دهد نوعی دخالت نابجا و تحمیل عقیده در میان است. با این حال نمی توان بی گدار به آب زد. بدرفتاریها و طعنهها و در بعضی موارد خشونت خانوادهها میتواند حفرههای عمیقی در وجودتان ایجاد کند و شما را برای تصمیم نهایی سست کند.
مساله را شخصی نکنید
خیلی ها گمان میکنند رابطه ی خوب و صمیمی با خانواده ی همسر رابطه زناشویی را محکمتر میکند. این دیدگاه تااندازهای درست است. اما اگر اطرافیانتان با بدرفتاری و خشونت کلامی و رفتاری، رابطه و احساساتتان را تخریب کنند، از دست شما کاری برنمیاید.
شاید این مساله اصلاربطی به شما نداشته باشد. خیلی از خانوادهها وابستگی عمیقی به فرزندشان دارند. درست است که این نوع وابستگی درست نیست اما در هرصورت وابستگی به فرزندان و احساس مالکیت بسیار عمیق است. ممکن است مخاطب حرفهای مادر همسرتان شما نباشید اما او با این احساس که دارد فرزند را از دست می دهد چیزهایی به شما بگوید که در واقع میخواهد به همسرتان بگوید. بدزبانی و رفتارهای تلخ آنها بیشتر از این که به شما اشاره داشته باشد طعنهای تلخ به نامزد شما است.
اگر خانواده همسرتان شما را دوستتان نداشته
باشند، شما را به هیچ روشی در خانواده شان نخواهند پذیرفت. بنابراین بسیار مهم
است که قبل از وارد شدن به این خانواده، سعی کنید شرایط را نسبت به خودتان
خنثی کنید. چطور؟ گاهی اوقات پا درمیانی بزرگترها، ریش سفیدها و حتی یکی از
اعضای خانواده می تواند کار ساز باشد. اگر در خانواده همسرتان یک نفر،
مثلا خواهر یا برادر او موافق ازدواج شما باشد کارتان راحت تر است. باید
کسی به جز همسر آینده شما وجود داشته باشد که تاییدتان کند و از خوبی های
شما برای خانواده مخالف بگوید. در قدم های بعدی از مشاورهای دینی یا
روانشناسان ازدواج کمک بگیرید تا آنها را به دست برداشتن از لجبازی و
احترام گذاشتن به انتخاب فرزندشان تشویق کنند. دقت کنید که در این موارد،
طرفی که خانواده مخالف دارد باید مقدمات این ریش سفیدی ها و مشاوره ها را
فراهم آورد.
همیشه محترمانه رفتار کنید
به
شیوه و منش خودتان رفتار کنید. آیا شما قلب مهربانی دارید؟ آیا شما ادب و
متانت خودتان را دارید؟ به همین شیوه ادامه بدهید. احترام بگذارید و زمانی
که خیلی عذاب میکشید سعی کنید از آنها فاصله بگیرید و با آنها هم کلام نشوید. بدزبان نباشید، سکوت
کنید و لبخند بزنید. اگر لازم است از حق خودتان دفاع کنید حتما اینکار را
به شیوهای محترمانه انجام بدهید.
تحمل راه چاره نیست
درست
است که خوشبختی شما در کنار فردی که انتخاب کرده اید و از هر نظر در شان
یکدیگر هستید، کامل می شود اما در بعضی از موارد شدت مخالفت خانواده طرف
مقابل و حجم توهینها و بدرفتاریها آنقدر وسیع است که سکوت و صبوری، بی
احترامی به خودتان است. در چنین مواردی اگر تلاش کافی کردید و به نتیجه ای
نرسیدید، بیشتر ادامه ندهید.
مجبور نیستید خشونت
را تحمل کنید آن هم در شرایطی که همسر آینده شما هم در گروه خانواده اش
قرار گرفته و آنها را تائید میکند. ماندن در جایی که شما را نمیخواهند
معنایی ندارد. وقتی همه راههای عاقلانه و درست را رفتهاید و باز هم آزار
میبینید، بروید. از رفتن نترسید چون کرامت انسانی شما باید رعایت شود.
6- لازم نیست در همان اولین ملاقات سفره دلتان را باز کنید و در مورد تمام
مسائل زندگیتان با او صحبت کنید. برای قرارهای بعدی خود چیزی برای گفتن
بگذارید.
7- به جای اینکه قیافه او را زیر ذره
بین قرار دهید، ببینید که آیا او مرد خوبی است و با شما رفتار خوبی دارد یا
خیر و یا اینکه با هم تناسب دارید.
8- شما در صورتی می توانید مرد ایده آل خود را پیدا کنید که که بدانید به دنبال چه شخصی با چه خصوصیات و رفتاری هستید.